Filety z dorsza w sosie pomarańczowym

Soczysta i smaczna połowka pomarańczySKŁADNIKI:

– 60dag filetów z dorsza

– 2 pomarańcze

– 3 łyżki mąki pszennej

– łyżka soku z cytryny

– 3 łyżki oleju

– 2 łyżki masła

– sól

– pieprz

– pół łyżeczki suszonej mięty

– kilka listków mięty do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filety płuczemy, suszymy i przyprawiamy solą, pieprzem, połową suszonej mięty oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Pomarańcze dokładnie czyścimy. Z jednej pomarańczy ostrym nożem ściąć cienkie, wąskie paski skórki, z owocu… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *