Filety z dorsza w sosie pomarańczowym

Soczysta i smaczna połowka pomarańczySKŁADNIKI:

- 60dag filetów z dorsza

- 2 pomarańcze

- 3 łyżki mąki pszennej

- łyżka soku z cytryny

- 3 łyżki oleju

- 2 łyżki masła

- sól

- pieprz

- pół łyżeczki suszonej mięty

- kilka listków mięty do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filety płuczemy, suszymy i przyprawiamy solą, pieprzem, połową suszonej mięty oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Pomarańcze dokładnie czyścimy. Z jednej pomarańczy ostrym nożem ściąć cienkie, wąskie paski skórki, z owocu… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>