Ryba duszona z chrzanem

Korzeń chrzanuSKŁADNIKI:

– 1kg filetów ryby słodkowodnej
– łyżka mąki
– łyżka tłuszczu
– szklanka śmietany
– 2 szklanki wywaru z ryby lub włoszczyzny
– 2 łyżki oleju
– szklanka świeżo utartego chrzanu
– listek laurowy
– sok z cytryny lub ocet winny
– cukier
– pieprz
– sól

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filety rybne kroimy w porcje, przyprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy na 30 minut. Do rondla wlewamy 2 łyżki oleju, układamy porcje ryby i posypujemy tartym chrzanem. Dodajemy listek laurowy, wlewamy szklankę gorącego wywaru… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *