Smaczna ryba na co dzień

Widelec, mała łyżeczka, nóż i łyżka na białym obrusieRyby powinniśmy jeść jak najczęściej. Wartości odżywczych ryb nic nam nie zastąpi. Można ją jeść na obiad, ale również na śniadanie i kolację. Dlatego dzisiaj przygotowałam specjalnie dla Czytelników przepisy na każdą porę dnia z rybką w roli głównej. Poniższe przepisy są proste w przygotowaniu, smaczne i koniecznie do wypróbowania. Smakują wyjątkowo i sprawdzą się przy każdej okazji. Zaskoczmy rodzinę, znajomych wspaniałym smakiem ryby :)

Na pierwszy rzut mamy oczywiście śniadanie, na które proponuję coś lekkiego i pożywnego, czyli Tatara ze śledzia. Czas przygotowania to tylko 20 minut.

Składniki: 4 filety ze śledzia w oleju, 3 plasterki marynowanej papryki, cebula, sok z połowy cytryny, 4 ogórki konserwowe, pół słoiczka marynowanych pieczarek, pół słoiczka czarnych oliwek bez pestek, 3 łyżki oliwy, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz.

Sposób przygotowania: Kroimy śledzia w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Obieramy cebulę i również kroimy w drobną kostkę – solimy i odstawiamy. Siekamy natkę pietruszki, ogórki konserwowe, paprykę, pieczarki i oliwki kroimy w kostkę, wszystko mieszamy razem z cebulą. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodajemy oliwę. Ponownie mieszamy. Porcję sałatki układamy na środku talerza w formie pierścienia, na wierzchu kładziemy… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>