Zupa z dyni z łososiem

Dwie małe dynieSKŁADNIKI:

– 1,2 kg dyni, u mnie makaronowa
– ok. 1,25l bulionu drobiowego
– kawałek świeżego imbiru
– sok z jednej dużej pomarańczy
– skórka otarta z pomarańczy
– dwie łyżeczki miodu
– sól
– cynamon mielony
– 200 g świeżego fileta łososia norweskiego
– dwie łyżki sosu sojowego jasnego
– łyżka sosu BBQ z miodem

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Czyścimy dynię z pestek i razem ze skórką układamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni Celcjusza) na maksymalnie 30 minut. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i smarujemy mieszkanką sosu sojowego oraz BBQ. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Dużą łyżką wybieramy miąższ z dyni i wkładamy do… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *