Zapiekane filety z grzybami

1123618_68407363SKŁADNIKI:

– 1 kg filetów bez ości

– 20 dkg suszonych grzybów

– 30 dkg pieczarek

– 3 cebule

– śmietana 18 %

– sól, pieprz, przyprawa do ryb, mąka

– olej

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zaczynamy od pokrojenia ryby na kawałki i przyprawienia jej solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Następnie suszone grzyby moczymy i obgotowujemy. Pieczarki czyścimy i kroimy na drobne kawałeczki. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Na tym samym oleju dusimy drobno posiekaną cebulę, aż się zeszkli. Następnie wrzucamy grzyby doprawiamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

2 Komentarzy do Zapiekane filety z grzybami

  1. Miałam wielką ochotę na przygotowanie tego dania, jednak nie miałam odpowiedniego naczynia żaroodpornego, w którym rybki nie przywarłyby mi do naczynia. Na szczęście koleżanka poradziła mi zakup naczynia żaroodpornego marki TERMISIL, z systemem Grill&Drop. Dzięki temu rybka jest aromatyczna i bardzo smaczna. Świetny przepis!

  2. Witam, właśnie zrobiłem danie z pani przepisu i niestety nie wyszło za dobre.. Śmietana w ogóle nie pasuje do tego całego efektu.. Z przykrością stwierdzam, iż moim zdaniem nie warto wydawać pieniędzy na takie danie, ponieważ grzyby z cebulą dominują smak i nie czuć praktycznie ryby.. Nie polecam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *