Gotowana troć z warzywami

Gotowana troć z warzywami to idealny i prosty sposób na zdrowe danie. Czas przyrządzenia potrawy to tylko około trzydziestu minut. Potrawa pasuje do białego wina i nadaje się na romantyczną kolację.
SKŁADNIKI
– 1 grubo pokrojona cebula
– 2 selery
– 2 liście laurowe
– łyżeczka nasion kolendry oraz kilka nasion czarnego pieprzu
– 300 ml białego wina
– 150 ml białego octu winnego
– 2 filety troci ze skórą
Warzywa:
– 2 duże marchwie
– 1 cebula
– 3 spore buraczki
– 1 koper
– 200 ml oliwy z oliwek
– malutki kawałek korzenia imbiru
– łyżeczka nasion kolendry
– kilka gałązek tymianku
– gwiazda anyżu
– 2 ząbki czosnku
– szczypta szafranu
– 100 ml białego octu winnego
– 2 łyżeczki cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie warzywa kroimy w paseczki, prócz cebuli (kroimy w kosteczkę). Dodajemy je na gorącą patelnię z oliwą z oliwek i imbirem. Dodajemy nasiona kolendry, gałązki tymianku, anyż i całe ząbki czosnku. Gotujemy przez 5 – 10 minut cały czas… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>