Sola zapiekana z parmezanem

SKŁADNIKI:

– ćwierć szklanki startego parmezanu

– 2 łyżki margaryny lub masła

– 45 dag filetów z soli

– 2 łyżki majonezu

– 2 łyżki posiekanej cebuli

– sól

– łyżka soku z cytryny

– tłuszcz do smarowania rusztu

Do przybrania: plasterki cytryny i gałązki natki pietruszki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rybę dokładnie myjemy i suszymy, następnie solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 10 minut. Smarujemy ruszt tłuszczem i kładziemy na niego filety, pieczemy z obu stron. W miseczce dokładnie mieszamy miękkie masło… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>