Sola zapiekana z parmezanem

SKŁADNIKI:

– ćwierć szklanki startego parmezanu

– 2 łyżki margaryny lub masła

– 45 dag filetów z soli

– 2 łyżki majonezu

– 2 łyżki posiekanej cebuli

– sól

– łyżka soku z cytryny

– tłuszcz do smarowania rusztu

Do przybrania: plasterki cytryny i gałązki natki pietruszki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rybę dokładnie myjemy i suszymy, następnie solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 10 minut. Smarujemy ruszt tłuszczem i kładziemy na niego filety, pieczemy z obu stron. W miseczce dokładnie mieszamy miękkie masło… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *