Sandwicz z tuńczykiem

SKŁADNIKI:

– 4 plasterki żółtego sera

– puszka tuńczyka w sosie własnym

– 2 łyżki startej marchwi

– pół szklanki posiekanej czerwonej cebuli

– pół szklanki niskotłuszczowego majonezu

– łyżeczka posiekanego koperku

– 4 liście sałaty

– pieprz

– sól

– 2 bułki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mieszamy majonez z koperkiem i pieprzem, następnie dodajemy tuńczyka. Po wymieszaniu dodajemy cebulę oraz marchew. W razie potrzeby dosalamy. Mieszamy wszystko jeszcze raz dokładnie. Na każdą przekrojoną bułkę kładziemy liść sałaty, plasterek sera żółtego i porcję tuńczyka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>