Krewetki z selerem i oliwkami

SKŁADNIKI:

– gałązka selera naciowego

– 50 dag mrożonych krewetek

– 3 łyżki soku z cytryny

– ćwierć szklanki czarnych oliwek bez pestek

– ząbek czosnku

– 2 łyżki oliwy

– łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

– sól

– świeżo zmielony pieprz

Do przybrania: cząstki cytryny, gałązki natki pietruszki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozmrażamy krewetki, potem oczyszczamy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do momentu, aż staną się różowe. Po ugotowaniu wybieramy cedzakiem i przekładamy na sitko (przelewamy zimną woda i dobrze suszymy). Kroimy seler i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *