Gumbo z okoniem i krewetkami

SKŁADNIKI:

– 45 dag filetów z okonia

– pół szklanki oleju

– puszka krewetek w zalewie

– pół szklanki drobno posiekanej dymki lub szalotki

– 3/4 szklanki mąki

– po 1/3 szklanki drobno posiekanej zielonej papryki i cebuli

– 2 duże ząbki czosnku

– ćwierć szklanki drobno posiekanego selera naciowego

– po pół łyżeczki pieprzu czarnego i cayenne

– sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Myjemy rybę i kroimy w dość sporą kostkę. Zajmujemy się zasmażką: rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy mąkę, mieszamy aż do otrzymania gładkiej masy. Smażymy do momentu gdy masa będzie miała kolor złocistobrązowy (należy uważać żeby nie… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>