Gumbo z okoniem i krewetkami

przypalić zasmażki). Krewetki odsączamy z zalewy. Do dużego garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy cebulę, seler, czosnek, paprykę oraz pierz czarny i cayenne. Wszystko gotujemy, aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez 25 minut. Bardzo powoli dodajemy po łyżeczce zasmażkę, cały czas energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Gotujemy dalej przez 45 minut, po czym wrzucamy dymkę oraz kawałki ryby. Gdy ryby będzie miękka, dodajemy krewetki. Gotujemy dodatkowo 3 minuty i solimy. Podajemy z ciepłym ryżem. Należy pamiętać o częstym mieszaniu potrawy, gdyż może się łatwo przypalić.

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *