Smażony makaron ryżowy

SKŁADNIKI:

– 15 dag małych krewetek

– 20 dag makaronu ryżowego

– por

– łyżka sake (lub wódki)

– łyżeczka oleju sezamowego

– łyżeczka soli

– pieprz

– 4 łyżki oleju do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTWANIA:

Moczymy makaron ryżowy w misce z ciepłą wodą (ok. 40 stopni) przez 20 minut, potem odcedzamy. Kroimy por w ukośne plasterki. Krewetki czyścimy z łusek i „żył”, usuwamy ogony i parzymy krewetki wrzątkiem. Rozgrzewamy na… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>