Panierowane ostrygi

SKŁADNIKI:

– 16 ostryg lub muli

– por

– 2 czerwone ostre papryki

– zielona papryka

– łyżeczka posiekanego czosnku oraz tyle samo imbiru

– 2 łyżki sosu sojowego

– 2 łyżki sake (lub wódki)

– łyżka octu ryżowego

– łyżka cukru

– pieprz

– łyżeczka oleju sezamowego

– olej do smażenia

ZALEWA DO OSTRYG:

– łyżka sake (lub wódki)

– łyżka mąki ziemniaczanej

– ćwierć łyżeczki soli

CIASTO:

– jajko

– łyżka mąki ziemniaczanej

– 5 dag mąki pszennej

– 120 ml wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W miseczce przygotowujemy zalewę do ostryg, wrzucamy do niej wyłuskane ostrygi ze skorupek. Ostrą papryczkę i por kroimy w plasterki, natomiast zieloną paprykę w kwadraty. Wyrabiamy w misce ciasto z podanych składników w przepisie, potem… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *