Gotowane krewetki

SKŁADNIKI:

– 12 dużych krewetek

– 4 suszone grzyby

– 5 dag fasolki szparagowej

– po pół łyżeczki posiekanego czosnku i imbiru

– cebula

– 10 dag bambusa (z puszki)

– 3 łyżki oleju do smażenia

ZAPRAWA:

– 250 ml bulionu

– 2 łyżki sosu sojowego

– 2 łyżeczki ketchupu

– łyżka sake (lub wódki)

– łyżka cukru

– łyżka mąki ziemniaczanej

– ćwierć łyżeczki soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krewetki oczyszczamy, pozostawiając jednak ogony. Kroimy w plasterki bambus i cebulę oraz namaczamy grzyby, które po odsączeniu przecinamy wzdłuż na pół. Fasolkę kroimy mniej więcej na trzycentymetrowe kawałeczki. W miseczce mieszamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>