Małże w sosie imbirowym

SKŁADNIKI:

– 12 małży przegrzebków lub 20 dag pobrzeżków

– pół główki sałaty

– pomidor

– por

SOS:

– 2 łyżeczki soku z imbiru

– 4 łyżki sosu sojowego

– 2 łyżeczki cukru

– 2 łyżki octu ryżowego

– łyżka oleju sezamowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przegrzebki nacinamy z wierzchu w drobną kratkę i parzymy wrzątkiem. Por i pomidor kroimy w plasterki, a sałatę w paseczki. W misce mieszamy wszystkie składniki sosu. Na talerzu rozkładamy sałatę, pomidor, por i małże, wszystko polewamy sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>