Łosoś z pastą ziołową

SKŁADNIKI:

– 4 filety z łososia

– sól

PASTA ZIOŁOWA:

– po 3 łyżki posiekanej natki pietruszki oraz kolendry

– pół łyżeczki soli

– łyżeczka chili

– po ćwierć łyżeczki: suszonego oregano, granulowanego czosnku i granulowanej cebuli

– 3 łyżki oliwy

– trochę świeżo zmielonego pieprzu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Miksujemy wszystkie składniki pasty ziołowej. Łososia solimy i od strony mięsa smarujemy pastą ziołową. Przykrywamy rybę i odstawiamy do lodówki na około godzinę (najlepiej smakuje jeżeli zostawi się ją w chłodzi na… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *