Łosoś w sosie ziołowym

SKŁADNIKI:

– kilogram łososia

– marchewka

– cebula

– jeden banquet garni

– 200ml białego wina

– sól

– pieprz.

SOS:

– po dwie łyżki drobno posiekanego: szczypiorku, tymianku, koperku, zielonej pietruszki

– 100ml śmietany

– 100ml białego wytrawnego wina

– łyżka masła

– 200ml wywaru z ryby

– 300g pieczarek

– pieprz

– sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łososia sprawiamy, oczyszczamy i kroimy na plastry o grubości około 2cm, następnie solimy i odstawiamy na 30 minut. Natomiast z marchewki, cebuli, wina oraz przypraw i 300ml wody przygotowujemy wywar. Po ugotowaniu wywaru… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>