Chowder z dorszem, selerem i porem

SKŁADNIKI:

– 600g dorsza

– 500ml mleka

– łyżka oliwy z oliwek

– 150g pokrojonego w kostkę chudego boczku

– 2 selery naciowe pokrojone w cienkie plasterki

– 3 średnie pory pokrojone

– 2 liście laurowe

– 2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę

– 500ml bulionu z ryby lub kurczaka

– 125g mrożonej kukurydzy

– śmietanka kremówka około 140ml

– 2 łyżki grubo posiekanej świeżej natki pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wkładamy dorsza do głębokiej patelni i zalewamy mlekiem. Przykrywamy i gotujemy. Po zagotowaniu odstawiamy na 5 minut. Wyjmujemy dorsza z mleka, zdejmujemy skórę oraz ości. Mleka z dorsza zostawiamy na później. Rozgrzewamy oliwę i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>