Krewetki z sałatką ananasową

SKŁADNIKI:

– mały ananas pokrojony na kawałki (około 350g)

– 140g kiełków fasoli

– 250g ugotowanych krewetek królewskich

– pół obranego i pokrojonego ogórka

– 200g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół

– garść liści mięty grubo posiekanych

– 50g niesolonych orzechów nerkowca

SOS:

– pół papryczki chili pokrojonej

– ząbek czosnku

– łyżeczka cukru pudru

– sok z dwóch limonek

– półtora łyżeczki sosu rybnego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do moździerza wrzucamy papryczkę chili, czosnek oraz cukier i wszystko ubijamy, aż do uzyskania pasty. Wlewamy potem sok z limonki i sos rybny. Tak przygotowany sos odstawiamy. Ananasa pokrojonego na kawałeczki, mieszamy z ogórkiem, pomidorem i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>