Wędzony łosoś z ryżem i ziołami

SKŁADNIKI:

– 1,5 szklanki kleistego (glutenowego) ryżu

– 2 szklanki wody

– sok z jednej cytryny

– pieprz

– 2 łyżki posiekanego szczypiorku

– 2 łyżki drobno posiekanego koperku

– łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

– łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii

– 12 plastrów wędzonego łososia

– 24 listki sałaty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zalewamy ryż zimną wodą i moczymy przez dwie godziny, potem dokładnie go płuczemy i przecedzamy przez sito. Wkładamy do posolonej wody i gotujemy aż cała woda zostanie wchłonięta. Przekładamy do miski i odstawiamy… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>