Hiszpańska tawerna

Jeżeli przygotowujemy się do przyrządzania potraw kuchni hiszpańskiej musi pamiętać, iż przyrządza się je na oliwie. To właśnie Hiszpania jest jej największym producentem na świecie. Bardzo dużo używa się również czosnku, wonnych ziół oraz wykorzystuje się często połączenie ryby z mięsem. Kuchnia wybrzeża hiszpańskiego opiera się na rybach, sosach, ryżu oraz owocach, natomiast we wnętrzu kraju dominuje mięso, warzywa i potrawy mączne.

Jest kilka podstawowych cech, które mimo różnic kulturowych oraz regionów są wspólne dla całej kuchni hiszpańskiej.

1. Przede wszystkim stosuje się w niej proste i zdrowe składniki.

2. Jest kuchnią bardzo urozmaiconą i bogatą w smaki, mimo iż jest mniej znana niż kuchnia francuska i włoska.

3. Kuchnia w Hiszpanii jest bardzo wyrafinowana, fantazji i urozmaiceń.
… (aby zobaczyć resztę artykułu przejdź dalej)

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>