Filety rybne duszone z pieczarkami

SKŁADNIKI:

– 4 duże filety z dorsza

– 2 duże pory

– 4 łyżeczki soku z cytryny

– 20 dag pieczarek

– 2 szklanki bulionu z warzyw

– po ćwierć łyżeczki tymianku, szałwii, oregano, majeranku oraz pół łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki

– pieprz

– sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Każdy filet przecinamy na pół i posypujemy z obu stron solą oraz pieprzem. Myjemy pory i pieczarki, kroimy pieczarki w płatki, natomiast pory w krążki. Zagotowujemy bulion w rondlu, razem z sokiem z cytryny. Wkładamy do niego… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *