Roladki śledziowe z owocowym garni

SKŁADNIKI:

– 40dag filetów ze śledzi norweskich

– szklanka soku ze świeżych pomarańczy

– olej do smażenia

– 2 cebule pokrojone w kostkę

MARYNATA:

– 4 goździki

– 3 liście laurowe

– sok z cytryny

– łyżka kolorowego pieprzu

– 5 ziaren jałowca

– pieprz cayenne

– cukier

SOS:

– sok z cytryny

– pól szklanki żurawiny

– 2 łyżki tartego chrzanu

– sól

– pieprz

– pół kieliszka czerwonego wina

Dekoracja: świeży tymianek, bazylia, koperek, melisa lub natka pietruszki, liście kolorowej sałaty, 4 marynowane gruszki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki marynaty rozdrabniamy w moździerzu, mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny oraz z cukrem. Zalewamy śledzie marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni i… (aby zobaczyć resztę przepisu przejdź dalej)

Strony: 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>