Ryba pierwsze kroki

Podstawowa wiedza o rybach, ich przygoto- waniu oraz sposobach gotowania jest kluczem do sukcesu w postaci przepysznej potrawy. Warto...

Ryby - przepisy

Zawarte na stronie przepisy rybne zostały podzielone na kilkanaście najpotrzebniejszych kategorii, dzięki czemu...

Diety rybne, zdrowie

Chcesz zmienić swoje życie zacznij od odżywiania. Twoje zdrowie i sylwetka się poprawi, a samopoczucie będzie lepsze...

Świat ryb w artykułach

Zbiór różnorodnych artykułów o ciekawej tematyce. Znajdziesz tu zarówno opisy kuchni świata, ryb oraz diet rybnych.

Praktyczne porady

praktyczne porady

Dobre, praktyczne porady w kuchni mogą pomóc nam zaoszczędzić sporo czasu. Poznaj najlepsze sposoby na poradzenie sobie z typowymi problemami.

Gotowanie kalafiora

Jeśli chcemy zneutralizować zapach kalafiora podczas gotowania, wrzućmy do wody trochę...

Mycie warzyw

Jeśli myjemy warzywa takie jak sałata, brokuły czy kalafior najlepiej robić to w osolonej...

Kolba kukurydzy

Jeśli gotujemy kolbę kukurydzy i chcemy uzyskać lepszy smak, dodajmy do wody troszkę cukru oraz...

Cięcie szczypiorku i dymki

Jeśli tniemy szczypiorek bądź cebulę dymkę najlepiej to robić nożyczkami bezpośrednio na...

Usuwanie skórki z papryki

Jeśli potrzebujemy usunąć skórę ze świeżej papryki, porcjujemy ją, usuwamy gniazda i...

Zamrażanie kalafiora

Jeżeli chcemy zamrozić kalafiora i nie chcemy żeby po rozmrożeniu był koloru żółtego, to...

Palenie w przełyku

Jeżeli zjemy papryczkę chilli i piecze nas bardzo w przełyku, to zjedzmy kromkę chleba. Nie...

Obieranie ogórka

Jeśli zabieramy się za obieranie świeżego ogórka, pamiętajmy by robić to od strony jasnej do...

Kompot

Jeżeli nie chcemy żeby owoce w kompocie się rozpadały, dodajmy do niego skórkę z...

Wybór pomarańczy

Jeśli kupujemy pomarańcze, wybierajmy te które na swojej górnej części mają tzw....

Ostre noże

Żeby nasze noże długo były ostre, najlepiej myć je ręcznie. Mycie w zmywarce sprawia, że...

Danie w galarecie

Jeżeli chcemy łatwo wyjąć kurczaka bądź rybę w galarecie z formy, wcześniej pamiętajmy o...

Zatrzymanie koloru

Jeżeli zależy nam na tym żeby zielone warzywa nie utraciły koloru podczas gotowania, to dodajmy...

Jarzyny

Jeśli chcemy żeby smażone albo gotowane jarzyny były chrupiące i jędrne, pamiętajmy o ich...

Pomidorowy sos

Jeżeli robimy pomidorowy sos, wybierajmy pomidory podłużne, ponieważ mają więcej miąższu,...

Jajka na twardo

Jeżeli gotujemy jajka na twardo, warto dodać do wody szczyptę soli lub ocet winny, dzięki temu...

Mocniejszy ocet

Jeśli zależy nam na bardziej stężonym occie, przelejmy go do buteleczki i wstawmy do...

Pomidory

Jeżeli chcemy obrać pomidory, ułatwimy sobie pracę zanurzając wcześniej we wrzątku na 20...