Gotowane ryby - przepisy
Gotowanie to jeden ze sposobów na przyrządzenie pysznej ryby. Znajdziesz tu najlepsze, sprawdzone przepisy zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych kucharzy. Ugotować można praktycznie każdą rybę. Składniki zawarte w naszych przepisach mają na celu wydobycie smaku i aromatu ryby oraz jej podkreślenie jako danie główne.

Curry z dynią i białą rybą
SKŁADNIKI:
300 g filetów białej ryby (dorsz, halibut, grenadier lub innej)
– puszka mleka...

Skandynawska zupa z dorsza i jaj
SKŁADNIKI:
– 50dag wędzonego dorsza
– 2 jaja ugotowane na twardo
– 4 szklanki...

Klopsiki rybne w galarecie
SKŁADNIKI:
– 50dag filetów rybnych bez ości
– duży pęczek natki pietruszki
–...

Zupa z halibuta z owocami morza
Przepis na sześć porcji; jedna porcja zwiera około 280 kcal.
SKŁADNIKI:
– 40dag halibuta...

Mintaj w białym sosie
SKŁADNIKI:
– 1kg filetów z mintaja
– 3 szklanki wywaru z włoszczyzny
– sok i...

Śledzie w kapuście
Jest to potrawa regionalna. Pochodzi z rejonu Pomorza – Kaszub.
SKŁADNIKI
– 1kg...