Ryba pierwsze kroki

Podstawowa wiedza o rybach, ich przygoto- waniu oraz sposobach gotowania jest kluczem do sukcesu w postaci przepysznej potrawy. Warto...

Ryby - przepisy

Zawarte na stronie przepisy rybne zostały podzielone na kilkanaście najpotrzebniejszych kategorii, dzięki czemu...

Diety rybne, zdrowie

Chcesz zmienić swoje życie zacznij od odżywiania. Twoje zdrowie i sylwetka się poprawi, a samopoczucie będzie lepsze...

Świat ryb w artykułach

Zbiór różnorodnych artykułów o ciekawej tematyce. Znajdziesz tu zarówno opisy kuchni świata, ryb oraz diet rybnych.

Potrawy świąteczne - przepisy

Dania zebrane w tej kategorii sprawdzą się zarówno podczas kolacji wigilijnej, jak i śniadania wielkanocnego. Znajdziesz tu zarówno przepisy na przygotowanie śledzi, pysznych zup rybnych oraz tradycyjnego karpia. Jeżeli brakuje Ci pomysłu na wyjątkowe i smaczne danie świąteczne to zapraszamy do przejrzenia poniższych przepisów.

Karp królewski w soli

Karp królewski w soli

SKŁADNIKI: – filet z karpia królewskiego – 1,25kg soli – 3...
Sandacz w orzechach

Sandacz w orzechach

SKŁADNIKI: – 600g fileta z sandacza (bez skóry) – 80g masła – 200g łuskanych...
Kulebiak z łososiem

Kulebiak z łososiem

SKŁADNIKI: – jajko – jedno opakowanie mrożonego ciasta francuskiego FARSZ: –...

Pasztet z ryb morskich

Pasztet z ryb morskich

SKŁADNIKI: – 650g filetów ryb morskich – 2 jajka – 2 białe cebule – 120g...
Pstrąg marynowany w soku z cytryny

Pstrąg marynowany w soku z cytryny

SKŁADNIKI: – 320g fileta z pstrąga bez skóry MARYNATA I: – pół szklanki wytrawnego...
Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Jedna z najpopularniejszych wersji śledzia na stole wigilijnym. Żeby było bardziej dietetycznie...
Wigilijne pierogi z sandaczem

Wigilijne pierogi z sandaczem

SKŁADNIKI: CIASTO: – ¾ szklanki ciepłej wody – 500g mąki pszennej – szczypta...
Karp smażony z czerwoną kapustą

Karp smażony z czerwoną kapustą

SKŁADNIKI: – 1,5kg karpia – masło – główka czerwonej kapusty – 4...
Zupa rybna z koperkiem

Zupa rybna z koperkiem

SKŁADNIKI: – po 90 dag świeżego łososia, dorsza i sandacza (bez skóry wszystkie...
Śledź w suszonych grzybach

Śledź w suszonych grzybach

SKŁADNIKI: – 4 płaty solonego śledzia (odsolone) – 1 łyżka musztardy...
Sos śledziowy

Sos śledziowy

SKŁADNIKI: – 15dag marynowanego śledzia – 3 żółtka ugotowane na twardo –...