Karp marynowany w cebuli z majerankiem

Ryba z rusztu, karp w cebuli z majerankiem

Jak zrobić marynowanego karpia w cebuli z majerankiem?

SKŁADNIKI:

  • karp 1,5kg
  • 2 cebule
  • majeranek
  • mąka
  • masło do smażenia
  • 100g zimnego masła
  • sól pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaczynamy od wypatroszenia oraz oczyszczenia karpia. Następnie kroimy w go w dzwonki lub płaty. Marynujemy je w dużej ilości cebuli i majeranku. Po dwóch dniach kawałki mięsa solimy, pieprzymy oraz obtaczamy w mące. Możemy przejść do smażenia na maśle. Przed samym podaniem potrawę wkładamy do piekarnika kładziemy na nim kilka wiórek zimnego masła i pieczemy w 150 stopniach przez 10-15 minut.

Czas przygotowania: < 1h