karp-z-wody-przepis

Jak zrobić karpia z wody na włoszczyźnie.

SKŁADNIKI:

  • 2 filety z karpia (marynowane)
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • 1/4 selera
  • 1 pietruszk
  • kilka listków laurowych
  • 1/4 kostki masła
  • kilka ziarnek ziela angielskiego
  • 1 cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaczynamy od pokrojenia marchwi, cebuli, pietruszki i selera. Następnie wrzucamy je do naczynia, zalewamy wodą i dodajemy przyprawy. Gotujemy przez około 15 minut. Dodajemy pokrojonego w kawałki karpia i w plastry cytrynę. Po 8 minutach wykładamy rybę na półmisek posypujemy warzywami z wywaru i bezpośrednio na rybę ścieramy schłodzone masło.

Czas przygotowania: 5min | Całkowity czas przyrządzenia potrawy: > 30 min

Keywords: przepis, karp, filety, karp z wody, karp na włoszczyźnie, przepis na karpia

www.rybaprzepis.pl