klopsiki-rybne-w-galarecie-przepis

Jak zrobić klopsiki rybne w galarecie?

SKŁADNIKI:

  • 50dag filetów rybnych bez ości
  • duży pęczek natki pietruszki
  • 2 jaja
  • pół kajzerki
  • ⅓ szklanki mleka
  • mały por
  • mała cebula
  • kawałek selera
  • sól
  • torebka żelatyny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czyścimy warzywa i gotujemy wywar. Bułeczkę moczymy w mleku i razem z filetami mielimy w maszynce, dodajemy jajka oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Z masy rybnej formujemy kulki i gotujemy w wywarze warzywnym. Przekładamy do głębszego półmiska, wywar przecedzamy i wlewamy rozpuszczoną żelatynę (do gorącego wywaru). Dokładnie mieszamy i zalewamy klopsiki. Studzimy. Podajemy z chrzanem lub ćwikłą.

Czas przygotowania: < 1h