Leśne grzyby z rybą na parze

ryba-na-parze-lesne-grzyby

Jak zrobić rybę na parze z grzybami?

SKŁADNIKI:

  • 75 dkg filetu z ryby
  • 50 dkg leśnych grzybów
  • 4 jajka
  • 3 pomidory
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypioru
  • oliwa
  • sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie potrawy zaczynamy od osolenia i popieprzenia filetów. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Leśne grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy.Również od razu drobno kroimy cebulę. Wrzucamy ją na patelnie. Podsmażamy na oliwie aż się zeszkli i dodajemy grzybki. Następnie wrzucamy kolejno sparzone obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany szczypiorek. Rybkę gotujemy na parze. Gdy już jest gotowa wykładamy na talerz i polewamy przygotowaną potrawką z grzybów.

Czas przygotowania: < 1h