Łosoś ze szpinakiem

losos-ryba-przepis

Jak zrobić łososia w szpinaku?

SKŁADNIKI:

  • 300 dag łososia
  • paczka szpinaku rozdrobnionego lub w liściach
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 dag sera lazur srebrzysty
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie dania zaczynamy od posiekania czosnku i cebulki. Następnie podsmażamy je aż się zeszklą. Dodajemy szpinak i na małym ogniu dusimy aż do rozmrożenia i podgrzania. Teraz czas na ser. Po dodaniu mieszamy a po jego rozpuszczeniu dodajemy sól i pieprz. W międzyczasie smażymy łososia. Po usmażeniu dodajemy do szpinaku i mieszamy. Podawać można jako samodzielne danie lub z makaronem.


Czas przygotowania: < 1h